Кадър и видео: NOVA 10-годишният Божидар от Добрич дари спестяванията си от

...
Кадър и видео: NOVA 10-годишният Божидар от Добрич дари спестяванията си от
Коментари Харесай

10-годишният Божидар дари спестяванията си на болницата в Добрич

Кадър и видео:  NOVA  

10-годишният Божидар от Добрич подари спестяванията си от 62 лева на локалната болница,  оповестява  NOVA.  Момчето събирало парите, с цел да си купи тротинетка, само че по време на карантината решило да помогне в битката с ковид.

МБАЛ-Добрич насочи апел към жителите и компаниите от региона да оказват помощ с финансови средства за закупуване здравна техника и персонални защитни средства на лекарите от инфекциозното поделение, операционния блок и интензивните браншове.

Тихомир Иванов записва прочувствено послание с молба за помощ за лечебното заведение и го споделя в обществените мрежи.  Разчита на персоналните си контакти и за 24 часа събира към 5000 лева от другари и познати, написа dariknews.bg.

„ Веднага ми се обади една моя някогашна съученичка. Искаше да подари пари, само че трябваше да отида до дома й,  тъй като майка й сега е на кислородно дишане с апарат и не може да я остави “, описа Тихомир.

На път за дома на съученичката си, Тихомир получава позвъняване от непозната жена, която му споделя следното : „ Добър ден! Моето момченце изкара от касичката си персонално парички, желае да ти ги подари за акцията “.

Божидар и майка му - Ели Петкова, инцидентно попадат на апела, до момента в който съблюдават ограничаващите ограничения по отношение на пандемията. „ Стоим у дома, решаваме задания, пишем домашни, гледаме из интернет какво има и напълно инцидентно попаднахме на клипчето на Тихомир,  който приканва кой с каквото и колкото може да помогнем на нашата болница в Добрич.

Синът ми стана и сподели : „ Мамо, желая да си дам паричките “,  показа майката на детето. „ Като видях клипчето на Тихомир, взех решение и аз да дам. За щедрост. Да спасим болничното заведение, хората “, сподели дребният Божидар.

Момчето събира парите от няколко месеца, с цел да кара тротинетка в парка с приятелите си, с които прави всичко. Игрите с тях му липсват и му е мъчително.  Освен това, Божидар тренира футбол от 5 месеца на сериозния пост вратар, който си избира самичък. Третокласникът с горделивост ни демонстрира сребърен орден от ученическо състезание в Дряново.

„ Моите родители постоянно са ме учили да върша положително, с цел да се върне и на мен. Така, и аз дисциплинирам Божидар. Надявам се някой ден и той по този начин да възпитава неговите деца “, показа Ели.

Семейството взе участие във всички благотворителни балове, проведени от учебното заведение на Божидар , в разнообразни акции и начинания в помощ на нуждаещи се. Очакванията на момчето са по-бързо да отмине болестта, с цел да рита на воля.

67 000 лв. са дарени на многопрофилната болница в Добрич досега за справяне с рецесията, провокирана от COVID-19 . Средствата са от общини, компании, физически лица и неправителствени организации. Дарители дават и здравна инсталация, дезинфектанти и персонални защитни средства.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР